Sirenesang fra Fiction Pimps

Odysseus klarede sig ifølge sagnet forbi sirenernes ø og deres smukke, lokkende sang ved at lade sig binde til masten. Hans folk ved årerne fik stoppet voks i ørerne, men selv ville han ikke gå glip af den overjordisk skønne musik. Han måtte ofre sin bevægelsesfrihed for ikke at give efter for det midlertidige vanvid, han blev grebet af ved lyden af de forføreriske sirener.

Ifølge Fiction Pimps lever sirenerne stadig den dag i dag – i kunstens og fiktionens mulighed, som vi alle kan få adgang til i vores eget liv og hverdag. Men vi må opgive noget, hvis vi vil have voksen ud ørerne.

Det var budskabet på en kultur- og fritidspolitisk konference på Holbæk Teater i tirsdags. Og deltagerne blev bedt om at skrive ned på en papirsbåd hvilke ting, de ville skulle opgive i deres eget liv, hvis de ville have mere sirene, kunst og fiktion i hverdagen. Bådene blev rituelt søsat i et lille bassin midt i salen, og inden de langsomt og symbolsk sank til bunds, noterede Fiction Pimps alle ordene ned, f.eks. “kontrol”, “forventninger”, “vaner”, “forfængelighed”.

Konferencen var den tredje politiske konference, vi har stået for i løbet af den sidste måneds tid i Holbæk. De to første handlede om hhv. ældrepolitik og erhvervspolitik. Konferencerne giver mange input til Byrådet og kommunens fagfolk, og fungerer samtidig som en katalysator for kontakter og netværksskabelse på tværs af kommunens mange foreninger, institutioner, virksomheder og engagerede borgere.

Kultur- og fritidspolitikken bliver formuleret i november-december, og bliver derefter sendt til høring med henblik på at blive vedtaget i marts.

Holbæk Ritual from Madeleine Kate McGowan on Vimeo.

Skriv et svar