Fremtidens uge – dag#5 – peace, love and misunderstandings

Sidste morgenarrangement i fremtidens uge for denne gang handlede om fred – både den indre og personlige du kan lave med dig selv og den, du kan være med til at skabe i verden, hvis du tør. Både Paqo (energikunstner) Dorthe Steenberg og advokat, mediator og psykoterapeut Tina Monberg fortalte personlige historier om, hvordan de to ting er vævet uløseligt sammen. Dorthe startede med at læse op fra bogen Common Ground: “Jeg længes. Så længe jeg kan huske, har jeg set og ledt. Dybt i mig er der en længsel efter fred. Ikke den slags fred, der står stille og går i stå, men den slags fred, der kommer af, at alt er i balance. Den fred, der er kreativ og dynamisk som livet. Det er den fred, hvor alt har lov til at være, som det er. Lyslevende. Når vi oplever den fred, så ler mennesker – de leger og prøver igen, bare fordi de har lyst.” For Dorthe er vi ET. Mennesker og jord og alt levende er ikke adskilte størrelser, men hører gensidigt sammen. Fred er ikke noget, vi kun kan finde i stilhed i bjergene eller skoven, men lige der, hvor vi er lige nu. I os selv og med os selv. Måske er det en af verdens største misforståelser, at vi går rundt og tror, at krig er dynamisk, aktivt og handlekraftigt. Måske er det freden, der er i virkeligheden er det?

Hvis du tror, at man skal være hippie for at ønske sig fred i verden, så kan du godt tro om. Bevægelsen mod fred får helt sikkert en anden status og en anden kraft, når det lykkedes Obama – og med tiden andre regeringer i verden – at oprette et fredsministerium i stedet for et forsvarsministerium.  Som Tina Monberg påpegede, så er det jo tankevækkende absurd, at FN på ganske få dage kan sende 20.000 soldater i krig, men ikke har infrastruktur og ressourcer til at sende mediatorer (konfliktløsere). Hendes seneste initiativ er derfor en pendent til Røde Kors, som hedder “Green Crystal” – og det kan du læse meget mere om i magasinet ISSUES 1.

“Fremtidens uge” er slut for denne gang, men festen fortsætter, og du er altid velkommen enten her på sitet eller i Nybrogade 26a, hvor vi bor. Our house is open!

Læs artiklen om Green Crystal her: http://houseoffutures.dk/ISSUES_1_2010/pdf/issues-green-crystal-LR.pdf

Læs mere om Common Groundwww.commonground-online.com

Skriv et svar