Ny ambassade åbner i København

På tirsdag åbner en ny repræsentation inde i House of Futures lokalerne ved Gl.Strand, hvor der kan samles information og ansøges om statsborgerskab til et af de ældste og mest sagnomspundne steder i verden.

 

Københavnerne kan gå direkte ind i fiktionens land når The Embassy of Untrue Reality fra næste uge åbner dørene.

I tre dage bydes indenfor i ambassaden, der er komplet med ambassadør, smukke sekretærer, klaprende skrivemaskiner og tavse middage med ambassadøren og hans kone. Besøgende kan ansøge om indrejse og endda statsborgerskab til The Fictional State of Mind og foretage de første skridt ind i grænselandet mellem fiktion og virkelighed.

Ambassaden er sat i scene af den danske performancegruppe Club de la Faye i samarbejde med Fiction Pimps, og genopstår i København efter i februar måned 2011 at have været installeret i Beirut, Libanon.

På det tidspunkt havde der netop været et regeringsskifte i landet og revolutionen i Ægypten var på sit højeste. Club de la Faye havnede dermed i et af klodens brændpunkter, da man efter ni måneders forberedelse åbnede dørene til en verden hvor grænsen imellem virkelighed og fiktion præsenterede nye muligheder for libaneserne.

Det hele kulminerede da ambassadørens hustru foretog den første homoseksuelle vielse i Libanons historie og dermed igennem fiktionen udfordrede landets strenge love, der forbyder al seksuel kontakt imellem mennesker af samme køn. Til den efterfølgende bryllupsfest var ambassaden fyldt med danske, svenske og libanesiske unge, og projektet mundede ud i en nedskreven mission, som skal åbne for skabelsen af ny mytologi, nye fortællinger på tværs af landegrænser.

Club de la Faye blev etableret i 2008 af en gruppe unge perfomancekunstnere med base i København. Gruppen ønsker at skabe en farverig by og kritisere den udbredte normalisering af hovedstadens byrum ved at eksperimentere med de latente fortællinger, der gemmer sig i vores hverdag. Målet er at åbne for nye verdner, eksperimentere med identitet og måder at være sammen på som mennesker.

Åbningstider:

Tirsdag d. 3. maj: 16-23

Onsdag d. 4. maj: 16-23

Torsdag d. 5.maj: 15-19 (derefter ‘after-hours-fiction’)

 

Sted:

 Nybrogade 26A, 2sal, 1203 København K

Yderligere information:

houseoffutures.dk

eour.wordpress.com

clubdelafaye.wordpress.com

Kontakt: Madeleine Kate McGowan, M: +45 5122 8947 madeleinekate@houseoffutures.dk

Skriv et svar