House of Futures Press

September 16th 2011 the first book from House of Futures Press is published. The book is published in danish.

 

Jørn Bie:
I begyndelsen var ordet
kommunikationens verdenshistorie

En antologi om det 64 kvadratmeter store vægmaleri I Begyndelsen Var Ordet
med bidrag af bl.a. Christian Have, Troels Mylenberg og Hanne Reintoft.

I begyndelsen var ordet – kommunikationens verdenshistorie er en bog i feltet mellem kunst, kommunikation, filosofi og fremtid. Baggrunden er kunstmaler Jørn Bies 64 kvadratmeter store vægmaleri I Begyndelsen Var Ordet, som omhandler 30.000 års kommunikationshistorie – før og efter elektriciteten. Bogen er en hybrid mellem en kunstbog og en antologi og indeholder både en lang række udsnit med kunstnerens kommentarer og 13 unikke historier om kommunikation. Mød bl.a. professor Ole Fogh Kirkeby, stunt- og alt-mulig-mand Martin Spang Olsen, kommunikationsrådgiver og storyteller Sascha Amarasinha, højskoleforstander Ole Lauth og landskabsarkitekt Hans-Ole Hansen.

Udover et indblik i vægmaleriets indhold – og dermed også kunstnerens syn på menneskets kommunikationsbestræbelser gennem tiderne – får du også et indblik i kunstnerens liv og tankegang. Jørn Bie er overbevist om, at alting hænger sammen, og han har en klar holdning til menneskehedens nuværende tilstand, vores relation til planeten Jorden og vores fremtidsudsigter.

Bogen tager dig med bag om maleriet og giver dig personlige og tankevækkende perspektiver på menneskers og organisationers evner og lyst til at kommunikere – og ikke mindst vores behov for at stille spørgsmål og få svar.

”Jørn Bies maleri I Begyndelsen Var Ordet er en gave til menneskeheden. Det er
stort på alle mulige måder, og med bogen kan du dykke ned i det og blive klogere.”
– Erland Kolding Nielsen, direktør Det Kongelige Bibliotek

”I Begyndelsen Var Ordet er et kraftfuldt magisk værk, der fascinerer og forundrer.
Det  giver en instinktiv, visuel oplevelse af menneskehedens kommunikation og historie. Og får én til at tænke, om tiden mon ikke er inde til at lytte til verden for at forstå hinanden bedre og skabe en endnu mere magisk historie fremover? Jeg tror, at vi er mere parat end nogensinde før til at gøre præcis det!”
– Emilia van Hauen, forfatter, foredragsholder og trendspotter

Bogen koster 250,- og kan forudbestilles på hofpress@houseoffutures.dk eller købes hos Saxo

Download pdf af forord og intro.

Læs omtale af bogen på Sydsjællands Tidende 10. oktober 2011.