Faldende arbejdsbistyrke?

Bees Under Bombardment: Report shows multiple factors behind pollinator losses“. Det er den topnyhed, man netop nu bliver mødt af på FNs miljøprogram, UNEPs, hjemmeside. Det er altså hverken det globale klima, de tropiske regnskove, ørkendannelse eller luftforurening i den tredje verdens voksende storbyer, der står øverst lige nu. Det er bier.

Bier er også vigtige. De bestøver nemlig ikke kun blomster, men også 71 af de 100 plantearter, som står for 90% af verdens fødevareforsyning.

Trods overskriften – en journalistisk stramning? – og trods identifikationen af en række trusler mod klodens bibestande, giver konklusionen heldigvis ikke akut grund til alarm.

Og det er da på den ene side godt at vide – og også godt, at nogen holder øje med bierne. På den anden side: Hvilke andre mulige problemer går man ellers og er lykkeligt uvidende om..?

Bien på billedet har en parasit siddende på ryggen, som første gang blev opdaget i Sydøstasien i 1904, men som har spredt sig over hele kloden. En smittet bi-koloni uddør på mindre end tre år.

Skriv et svar